Over Mij

Ik ben Annemieke Vrijland, 38 jaar en woon samen met mijn vriend en onze 2 kinderen.

 

Ik werk in mijn eigen praktijk als GZ-psycholoog en coach aan het Sweelinckplein in Den Haag waarin ik kennis en ervaring vanuit psychologie, mindfulness en leefstijl integreer. Ik zal vanaf 2022 mijn werk vooral als Buitenpsycholoog buiten doen, in wandelsessies op het strand, in parken en bossen in Den Haag.

 

Daarnaast geef ik als Mindfulness-therapeut regelmatig de 8-weekse mindfulness training, in groepsverband op locatie (landhuis Marlot in Den Haag), in groepsverband online en vanaf januari ook in de vorm van een volledige online training die deelnemers in eigen tijd en locatie kunnen doorlopen.

 

Ik ben zelf geneigd om snel ‘in mijn hoofd te schieten’, om ideeën te creëren, oplossingen te bedenken en plannen te maken, zodat ik kan optimaliseren. En dat heeft me ver gebracht. Maar het heeft me soms ook verder weg gebracht van echt belangrijke dingen. Ver van mijn eigen behoeften in het moment en ver van een innerlijke vrede die ik inmiddels dagelijks ervaar. Door mijn kennis en ervaring in de psychologie in combinatie met de beoefening van mindfulness ben ik mij veel bewuster geworden van deze patronen,  en kan ik herpakken wanneer dat nodig is. Het maakt voor mij het verschil dat ik veel meer doe waar ik blij van word, dat ik energie overhoud waardoor ik me stukken beter voel en het ook toelaat als ik me wat minder voel. 

 

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarin ik dagelijks blijf groeien, ontdekken en verwonderen.

Het werkt ook door in mijn werk als GZ-psycholoog, coach en trainer. In mijn gesprekken en trainingen vind ik persoonlijke aandacht, flexibiliteit en vriendelijkheid heel belangrijk. En het contact met clienten en coachees zie ik als een krachtige samenwerking tussen mijn persoonlijke waarden, ervaringen en opgedane kennis en die van de ander.

Een samenwerking waarin het de missie en de passie is op zoek te gaan naar de innerlijke vrede en kracht die iedereen in zich heeft. En deze vrij te maken. 

 

 

 

Opleiding en ervaring

 

Ik heb twee masters in de psychologie cum laude afgerond (Sociale- & Organisatiepsychologie in 2008 en Klinische Psychologie in 2010) en heb ruim 11 jaar ervaring als behandelend psycholoog.

 

Ik ben sindsdien verder opgeleid tot GZ-psycholoog, Mindfulness-Therapeut en Buitenpsycholoog. Daarnaast heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd in het toepassen van Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Schematherapie, Oplossingsgerichte/Positieve Psychologie en Orthomoleculaire Therapie (voedings- & supplementenleer), methoden waarmee ik werk in mijn behandelingen.

 

Ik hebsinds 2010 gewerkt in de Specialistische GGZ, binnen Parnassia en binnen Antes (o.a. psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en andere ernstige psychiatrische aandoeningen), en in de Basis GGZ, bij HSK, Indigo en vanuit mijn eigen praktijk (mildere psychische stoornissen, met zowel privé- als werkgerelateerde hulpvragen). 

 

Momenteel werk ik volledig als zelfstandig gevestigde vanuit mijn eigen praktijk, die ik in 2017 heb opgericht.

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief