Over Mij

Ik ben Annemieke Vrijland, 40 jaar en ben samen met mijn vriend en onze 3 kinderen een jaartje in het buitenland. Eerst 9 maanden op Bali, sinds 1 april in Spanje, tot 1 juli 2024. Ik hou van reizen en avonturen beleven, word enthousiast van nieuwe dingen leren en benader het leven met een open en nieuwsgierige houding. 

 

Vanuit het buitenland voer ik online mijn gesprekken zoals ik dat in mijn praktijk in Den Haag ook deed. Met veel persoonlijke aandacht, positiviteit en vertrouwen. 

Ik kijk graag naar het volledige plaatje en laat me in mijn gesprekken inspireren door verschillende technieken en inzichten passend bij de situatie van dat moment. Daarin zie ik fysieke gezondheid en leefstijl als onlosmakelijk verbonden met mentale gezondheid.  

Ik integreer in mijn gesprekken mijn kennis en ervaring vanuit psychologie, mindfulness en leefstijlgeneeskunde om zo een stevige en gezonde basis te kunnen opbouwen. 

 

Daarnaast geef ik als Mindfulness-therapeut de 8-weekse mindfulness training, in groepsverband of individueel. 

Ik ben zelf geneigd om snel ‘in mijn hoofd te schieten’, om ideeën te creëren, oplossingen te bedenken en plannen te maken, zodat ik kan optimaliseren. En dat heeft me ver gebracht. Tegelijkertijd is dat de valkuil om voorbij te gaan aan werkelijke behoeften binnen het moment en kan dit het voelen van een diepe tevredenheid en dankbaarheid in de weg zitten, welke ik inmiddels dagelijks ervaar. 

 

Door mijn kennis en ervaring in de psychologie in combinatie met de beoefening van mindfulness ben ik mij veel bewuster geworden van deze patronen, en kan ik herpakken wanneer dat nodig is. Het maakt voor mij het verschil dat ik veel meer doe waar ik blij van word, dat ik energie overhoud waardoor ik me stukken beter voel en het ook toelaat als ik me wat minder voel. 

Dit gun ik iedereen en ik help dan ook graag anderen om zich vrijer en blijer te voelen. 

 

Mijn houding in het leven is een nieuwsgierige, open en enthousiaste houding, waarin ik dagelijks blijf groeien, ontdekken en verwonderen, ook in mijn werk als GZ-psycholoog. In mijn gesprekken vind ik persoonlijke aandacht, flexibiliteit en vertrouwen heel belangrijk. Het contact met cliënten zie ik als een krachtige samenwerking waarin het de missie en de passie is op zoek te gaan naar de diepe tevredenheid en kracht die iedereen in zich heeft. En deze vrij te maken. 

 

 
Cliëntenbeoordeling (CQI 2021)

 

 

Opleiding en ervaring

 

Ik heb twee masters in de psychologie cum laude afgerond (Sociale- & Organisatiepsychologie in 2008 en Klinische Psychologie in 2010) en heb ruim 13 jaar ervaring als behandelend psycholoog.

 

Ik ben sindsdien verder opgeleid tot GZ-psycholoog, Mindfulness-Therapeut en Buitenpsycholoog. Daarnaast heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd in het toepassen van Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Schematherapie, Oplossingsgerichte/Positieve Psychologie en Orthomoleculaire Therapie (voedings- & supplementenleer), methoden waarmee ik werk in mijn behandelingen.

 

Ik heb sinds 2010 gewerkt in de Specialistische GGZ, binnen Parnassia en binnen Antes (o.a. psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en andere ernstige psychiatrische aandoeningen), en in de Basis GGZ, bij HSK, Indigo en vanuit mijn eigen praktijk (mildere psychische stoornissen, met zowel privé- als werkgerelateerde hulpvragen).

 

In 2017 heb ik mijn eigen praktijk opgericht en sindsdien werk ik met veel plezier als vrijgevestigde GZ-psycholoog. 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief